2010. június 29., kedd

Kronocentrizmus

Az ufólátás nagyon közel áll az etnocentrizmushoz. Az etnocentrizmus azt jelenti, hogy a saját "fajtám" kultúráját vélem magasabb rendűnek. A kronocentrizmus azt jelenti, hogy a saját eonom (társadalomtörténetileg belátható korszak) kultúráját vélem magamasabb rendűnek, azaz nem hiszem el például, hogy az emberek képesek piramisokat építeni. Vélekedésem szerint a mai űrkutatás mérnöki teljesítménye mérhető a piramisokéhoz.
Az űrkutatás és a piramis építés között számos analógia van: mindkettő csillagászati kutatást szolgál, végső soron egy naptár felállítását, ami alapján a föld népei (birodalmak) gazdálkodhatnak. Erre a célra a piramisépítők és az űrszondák alkotói technológiát, és nem mágiát alkalmaztak. Fontos továbbá, hogy a piramisépítés a és az űrszonda kilövés hatalmas emberi erőforrást és együttműködést követelt meg, és ilyen szempontból társadalomformáló erejű volt.
Sok ufóhívő véli úgy, hogy a hold nagysága, pályája pl. a napfogyatkozás valóban meglepő jelensége miatt annyira koincidenciális, hogy a hold inkább technológiai eredetű, mintsem naturális. Azt állítják, hogy az, hogy a hold pontosan letakarja a napot a földi szemlélő számára napfogyatkozáskor, nem lehet a véletlen műve. Érdekes módon viszont Alex Collier azt állítja, hogy jelenleg a Hold belsejében kizárólag féhér (árja) emberek élnek. Mi lenne ez más, ha nem fehér szupremácia?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése