2009. augusztus 19., szerda

gyerekek és szélsőségesek

Mindig utáltam a történelmet, az őseink emlékezetét, és legnagyobb tanítását, és így, 36 évesen már csak mosolyogni tudok saját magamon. A történelem az a tudomány, amit a legóvatosabban kell olvasni, és rendkívül körültekintőnek kell lenni. A társadalmi valóságot a történelem és valódi múltbeli történések teszik olyan ellentmondásossá (relatívvá). A történelem ugyanis nem egyenlő a a valódi múltbeli történésekkel, ezért én magam a nem tudok hinni a történelmi meggyőződésben. De ki tudja, mi lesz harminc év múlva?
A szélsőséges gondolkodás alig különbözik a gyermeki gondolkodástól.
Ez itt egy cyberbullying oldal. Ez meg egy önmagát komolynak tartó szélsőséges politikai portál. Az utóbbi az összes világhálón található portál közül a 14.498-ik volt a mai napon, 2005. december 5 óta üzemel, és az utóbbi három hónapban 7%-os látogató növekedést tudott felmutatni.
Láthajuk, hogy az agyiszint és a kurucinfo között nincs olyan nagy különbség abban a tekintetben, hogy melyik az a társadalmi réteg, amit ki akarnak kezdeni. Nyilvánvaló, hogy e mögött valamilyen társadalomtudományi érdeklődés áll. Hiszen, hogy egyes emberi csoportok miért mások, mint a többiek, vagy, hogy egyes emberek miért élnek máshogyan, mint a többségi társadalom képviselői, egyértelműen társadalomtudományi kérdések. Nem történelmi kérdés, hanem társadalomtörténeti. A kettő a kamaszok és a szelsőségesek fejében összefolyik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése